Voorbereidingen

Sawatdee Kaa! (lekker cliché…)

 

Over vijf weken is het dan eindelijk zover: ik stap op het vliegtuig naar Thailand.

Aan de ene kant lijkt het nog zo ver weg, maar met een recent leeggeschraapte bankrekening en een afspraak voor vaccinaties op de planning komt het toch wel snel dichterbij.

Donderdagavond word ik platgespoten voor de komende 15 jaar als ik alles goed heb begrepen. Over drie weken vertrekt een van mijn maatjes die kant al op en een andere vriendin zit al vanaf begin januari in Thailand.

Toch ga ik deze reis voornamelijk alleen ondernemen. Geen reismaatjes of hook-ups van te voren gepland. Al zou ik het wel leuk vinden richting het einde van mijn trip wat mensen vanaf Koh Samui te ontmoeten. En misschien in Bangkok nog een avondje met bekenden… Helaas ben ik daar alleen op maandag, dinsdag en woensdag waarna ik de nachttrein richting Chiang Mai pak. Daar de jungle in, Thais Nieuw Jaar vieren - The Thai New Year celebration is always held on April 12, 13 and 14 officially but an entire week will be filled with fun in Chiangmai - en dan richting Koh Samui per vliegtuig, nachttrein en boot. (En een busreis tussen de trein en boot die niet erg comfortabel gaat zijn wat ik heb vernomen.)

Stiekem vind ik het ook wel heel erg spannend. Als achtjarige stapte ik voor het eerst op het vliegtuig naar Londen. Het deed me (tot frustratie van mijn ouders) niet zoveel. Sindsdien ben ik verder nog naar Barcelona, Kreta, Dublin en Turkije gevlogen maar de maximale vliegtijd was dan ook 3,5 uur. Voor het eerst ben ik bang om uren lang opgesloten te zitten in zo'n blikken Boeing. Ook al vlieg ik met een veilige maatschappij (China Airlines), toch zou ik een tussenstop ergens halverwege niet zo verkeerd vinden. Even een frisse neus halen ter hoogte van Jordanië ofzo en de benen strekken.

Verder moet ik nog even goed nadenken over wat ik allemaal mee ga nemen. Kleding daar is erg goedkoop, dus ik ga ook niet twintig extra shirtjes meenemen. Stuk of tien lijkt me voldoende, rest koop ik daar wel. Ik twijfel nog over mijn reistas. Ik heb wel een weekendtas, maar ik weet niet of dat handig is. Een grote zware koffer lijkt me nog onpraktischer, maar een ‘backpack’ is misschien weer te klein voor de 17 dagen dat ik weg ben. Ik denk nu aan een weekendtas en rugtas als handbagage voor de jungletrek. Ook fijn dat ik nog geen idee heb hoe ze dat dan doen met mijn spullen en ik heb ook geen zin de meiden van het reisbureau weer lastig te vallen met dat soort vragen. Over drie weken krijg ik mijn papieren binnen en als het dan nog niet duidelijk is bel ik wel even natuurlijk. Een beetje chaos hoort ook bij de reisplanning.

Ik heb in ieder geval al wat lekkere eetadresjes gevonden: (bijv.)http://www.amari.com/company/restmenus.asp?rest=40 en eventuele clubs om heen te gaan, en natuurlijk is er de Full Moon Party op Koh Pha Ngan 20 april J. Verder ga ik vooral cultuur snuiven, rondtrekken en relaxen met Thaise massages.

Iedereen die nog goede tips heeft qua mee te nemen spullen of andere handigheden, laat een berichtje achter of mail me! Ik ga me verder voorbereiden…

Dikke knuff!

E.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer