Laatste dagen: Koh Tao en Koh Pha-Ngan: Full Moon Party

Zo. Bijna is het zover.

Over drie uur word ik opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Eerst rond 22:00 een vlucht van Samui naar Bangkok en vanaf daar een vlucht terug naar Nederland om 02:55.

Even dus nog een update van de laatste dagen. Zaterdag heb ik om 8 uur 's ochtends de boot naar Koh Tao genomen, om na aankomst op zoek te gaan naar 'Koh Tao Divers', de duikschool van de Finnen Krista en Matti, die ik in Bangkok had ontmoet. De duikschool had ik vrijsnel gevonden en ze wlden net weg gaan voor een fun dive. Helaas moet je daarvoor gecertificeerd zijn en ze hadden geen ruimte voor een eerste scuba les. Ik zat ook een beetje in een krappe planning, want om 15:00 zou de boot alweer terug gaan naar Samui. Later was helaas niet mogelijk of ik zou een nacht moeten blijven. Bij nader inzien was dat praktischer en relaxter geweest. Afijn, iets verder trof Ik Ban iving Resort en die leken minstens zo capabel als de Finnen en moesten een beetje lachen om mijn plan. Gelukkig bleek Ian, een Engelse instructeur die die dag eigenlijk vrij had, de beroerdste niet en werd ik meteen meegenomen voor een theoriecursus. Na een uur lang de basis doorgenomen te hebben, werd ik 'aangekleed' voor het open water. Eerst nog een half uur een aantal 'skills' geoefend en toen die goed bevonden waren konden we echt verder de zee in om op en paar meter diepte de zeebodem te verkennen.

Die eerste oefeningen gingen prima, behalve dat ik te licht was en ik te weinig gewichten op mijn lijf had. Dat vond ik een beetje vervelend omdat ik mezelf maar met moeite naar de bodem kreeg. Ian belaadde me dus met nog wat extra gewicht en toen voelde ik me een stuk beter. Op de bodem voelde ik me namelijk heel relaxt, maar dat gespartel halverwege vond ik maar niets. Anyway, drie kwartier de zee in dus en visjes en koraal kijken. Was een erg bijzondere ervaring en ik moet zeggen dat het ademhalen ook prima ging. Ik snapte toen ook waarom er in koeieletters stond dat je moest blijven ademen in de theorie. Natuurlijk vanwege het feit dat je lichaam die diepte niet is gewend en je op moet passen met de druk in je holtes, met name je longen, maar ook omdat het zo ontspannen was dat je het bijna zou vergeten. Geen problemen gehad, en Ian zei dat ik heel natuurlijk was en het voor hem daarom ook gewoon leuk was om te doen. Heb hem wel een tip gegeven, vanwege zijn flexibele instelling en nog een hapje gegeten aan het strand.

Toen baalde ik heele rg dat ik terug moest naar dat stinkende luidruchtige sexbeluste Koh Samui. Chaweng in vergelijking tot Koh Tao is echt een rovershol. Ik was liever gebleven, omdat de mensen zo relaxt waren en vriendelijk en ik veel meer een vakantiegevoel kreeg bij dit eiland. Ian had ook wel verteld dater veel weserlingen wonen en werken, en daardoor ook meer controle hebben op 'rare praktijken' zoals de Thaise pleziermeisjes bij sommige bars hier. Nou goed, die boot dus halen, diete laat blek en ik was mijn slippertjes vergeten bij de duikschool. Mijn lieve trouwe slippertjes, gekocht op de dag van aankomst in Bangkok. De Jungle en Songkran overleefd en nu... het was dat ik die boot niet wilde missen maar uiteindelijk had ik nog terug gekund.

Wel leuk Utrechts meisje ontmoet op de boot die die avond terug zou vliegen. Ze werkt voor de direnbescherming en bij de Ekko en we hebben de hele reis gekletst over het reizen. Bij aankomst op Koh Samui heb ik een sontane beslissing genomen (of eigenlijk bij de ferry op Koh Tao al). Je kon namelijk 'free transportation' krijgen naarelk willekeurig deel van Koh Samui. Toch maar voor Chaweng gekozen om even lekker te eten, strand te zien (was ik eerder vergeten.. ahem) en slippertjes te kopen. In het busje ontmoette ik Benny uit Munchen die ook niet precies wist waar ie heen wilde, als ie maar een kamer kon regelen. Ik mijn Lonely Planet (trouwe reisgenoot, geleend van Jobien) erbij gepakt en met hem een paar resorts geselecteerd. Tegen de chauffeur het meest centrale resort genoemd als verblijfplaats, zodat we in ieder geval op de juiste plek zouden belanden. Erg komisch allemaal, en na aankomst was het bij het eerste resort meteen raak. Mooie kamer met airco, lekker af zitten dingen, Benn blij en beiden zin in eten dus een leuk tentje opgezocht. Het bleek alleen dat bij de grotere bars er geen alcohol geschonken werd vanwege verkiezingen de volgende dag. Ehm... verkiezingen op zondag? De supermarkten verkopen het wel? Veel restaurants ook? Wat was het punt? Goed idee hoor, om mensen nuchter te laten stemmen maar dan moet je consequent zijn als regering (en hoe controleer je zoiets?). Wij dus biertjes gescoord bij de 7/11 en naar het strand gelopen. Daar heb ik een zeemeermin gebouwd (jeezus lang geleden dat ik met zand heb gespeeld) en een beetje van het uitzicht genoten. Rond half tien toch maar taxi terug naar resort genomen en nog even voor tv gehangen alvorens weg te dommelen.

Zondag was natuurlijk de grote dag voor de Full Moon Party. Vervoer had ik dus al geregeld en dat ging ook allemaal prima. Bij aankomst heb ik zitten smsen met een internetcontact die met twee vrienden ook heen ging. Afgesproken in Nic's bar en daar twee mojito's gedronken en alvast een liter water. Daarna richting strand waar het feest al flink los ging. Bij de Cactus bar zouden we wat Amerikanen ontmoeten, maar dat werd er een die zelf weer met een stel Duitsers hing. Toen zijn we maar gewoon wat rond gaan lopen en naar de Mountain View gegaan om een beetje goed uitzicht te hebben. Daar draaiden ze Goa en kon je mushroomshakes halen. Niet echt mijn ding, maar raakte wel aan de praat met Nick, relaxte Ier die van dubstep houdt. Daarna weer terug richting strand en werd een groot bouwwerk in de fik gezet. Mooi om te zien, maar minder mooi waren de ladderzate, trippende, schoppende, flippende mensen ieder zoveel meter. Geen wonder dat ieder feest 1 a 2 man doodgaan. Meestal komt het door verdrinking en zat gekken renden de zee alweer in met een flink aantal buckets (emmers met rum/wodka/whiskey en redbull/fris) achter de kiezen. Op een gegeven moment had ik het wel een beetje gehad. Een van de gasten waarmee ik was, Kevin, was al richting huis. En Robbert was al flink ver heen en kreeg ruzie met Jokong (waarmee ik had gesmst). Jokong heeft me vervolgens richting de pier gebracht, waar een hele kudde mensen stond te wachten op speedboats. Ik schrok even, maar mijn return tickets zorgde ervoor dat ik voorrang kreeg op de hele rij en naast een stel Engelsen belandde en vervolgens wel weer veilig in een taxi naar mijn bed... Eindelijk.

Anyway, ik moet er vandoor hier ook in het resort.

Morgen terug in Nederland met beeldmateriaal :)

Liefs!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer